Kako da aktivirate pinealnu žlezdu

Tesline energetske ploče

Aktiviranjem pinealne žlezde vaš život više neće biti isti

Vežbe i specifična ishrana mogu da umanje kalcifikaciju epifize i dovedu do regeneracije ovog izuzetno važnog centra u mozgu.

Pinealna žlezda – epifiza, povezivana je sa velikim brojem zdravstvenih poremećaja, među kojima su kancer, seksualna disfunkcija, hipertenzija, epilepsija, Pedžetova bolest… Kako čovek stari, pinealna žlezda se kalcifikuje i produkcija melatonina opada sa godinama. Mnogi veruju da je opadanje nivoa melatonina okidač procesa starenja organizma.

Izbegavajte vodu iz česme

Stres takođe utiče na rad pinealne žlezde, dovodeći do disbalansa telesnih funkcija, temperaturnih nivoa, hormonskih operacija. Vrste stresa koje utiču na pinealnu žlezdu uključuju neuobičajene ritmove svetla i tame, zračenja, magnetna polja, nutritivni disbalans, i svakodnevnu izloženost stresnim situacijama.

Eliminacija fluorida iz svakodnevnog života je prvi korak u borbi za poboljšanje zdravlja. Treba koristiti paste za zube bez floura, izbegavati vodu iz česme (piti filtriranu vodu), jesti alkalnu hranu i hranu bogatu prirodnim kalcijumom umesto veštačkih dodataka na bazi kalcijuma, uzimati dosta vitamina D.

Nuspojave korišćenja fluora:

Rak

Oštećenje mozga nerođenih fetusa

Slabe kosti

Dentalna fluoroza

Nizak nivo esterogena / testosterona

Oštećenje stomaka

Problemi sa zglobovima

Fluoroza skeleta

Osteoartritis i ubrzana osteoartroza

Smanjenje IQ

Gubitak pamćenja

Odsustvo motivacije

Apatija i pasivnost

Inhibicija produkcije melatonina

Ugrožavanje imunološkog sistema

Ugrožavanje pinealne žlezde

Slabljenje bubrega, pojava kamena u bubregu

Poremećaj produkcije belih krvnih zrnaca

Ubijanje moždanih ćelija

Smanjenje seksualnog nagona

Neplodnost

Ubrzavanje procesa starenja

Ugrožavanje tirodne žlezde

Ugrožavanje hipotalamusa

Smanjenje životnog veka

Izazivanje mentalnih poremećaja

Povlačenje desni

Poremećaj srčanog ritma

Čini čoveka poslušnim i bezvoljnim

Autizam

Oštećenje DNK

Alchajmerova bolest

Koristite paste za zube bez fluora

Preduslovi dekalcifikacije

Izbaciti halide: fluor, hlor, brom – a svi se unose u organizam preko vode koju pijete i u kojoj se kupate. Fluor se unosi i preko pasti za zube.

Izbacite pesticide, fungicide i živu (koje najviše ima u toksičnoj ribi) i druge toksine iz ishrane.

Izbegavajte genetski modifikovanu hranu – kompanije koje je proizvode itekako su svesne da ne samo da izazva kancer, već drastično smanjuje funkciju pinealne žlezde.

Izbacite iz ishrane šećer, kofein i alkohol – oni potpomažu kalcifikaciju pinealne žlezde.

Izbacite rafinisani skrob – jedite komplesni skrob kakav poseduju braon pirinač i integralno brašno.

Smanjite nivo stresa – kortizol i adrenalin, baš kao i drugi hormoni koji se pojačane luče kada ste pod stresom, takođe mogu da utiču na smanjenje nivoa melatonina i seratonina.

Prestanite da pušite – duvanski dim je uopšteno toksičan za organizam, a posebno ima štetno dejstvo na pinealnu žlezdu. Isto važi i za marihuanu.

Jedite sirovi kakao ili crnu čokoladu – čokolada u svom izvornom ukusu pomaže u dekalcifikaciji pinealne žlezde.

Smanjite gazirana pića i energetske napitke (previše kofeina i šećera).

Jednostavne vežbe

Aktiviranje pinealne žlezde je veoma korisno za regulisanje raspoloženja, sna i energetskih nivoa organizma.

1. Izađite napolje i boravite na suncu

Izlaganje suncu je fitilj koji u pinealnoj žlezdi izaziva lučenje seratonina i stimuliše um. Direktno ili indirektno izlaganje svetlosti bilo koje vrste aktivira pinealnu žlezdu i motiviše je da proizvodi seratonin (takođe poznat i kao hormon sreće). Ovaj neurotransmiter upravlja našim raspoloženjem i poboljšava energetske nivoe organizma. Stoga je izuzetno važno izbegavati svetlo nakon zalaska sunca, jer je u tom periodu potrebno omogućiti pinealnoj žlezdi da proizvodi melatonin i suzbije seratonin. To se može postići ukoliko se smanji električna svetlost što je moguće više.

2. Spavanje u totalnom mraku

Mračno okruženje omogućava pinealnoj žlezdi da proizvodi dovoljno melatonina koji obezbeđuje dobar, dubok i okrepljujući san. Izbegavajte da kraj kreveta držite uređaje sa pozadinskim svetlom kakvi su mobilni telefoni, tableti, kompjuterski monitori ili TV aparati. Svetlost sa ovih uređaja stimuliše proizvodnju seratonina i zavara vašu pinealnu žlezdu tako da pomisli da je dan. Ta zabuna izaziva poremećaj ciklusa budno stanje – spavanje.

4. Meditacija i vizuelizacija

Pinealna žlezda reaguje na bioelektrične signale svetla i tame, a meditacija aktivira bioelektričnu energiju. Uz malo vežbe, možete naučiti da usmeravate ovu energiju direktno u pravcu veoma oseljive pinealne žlezde.

Kada vizuelizujete nešto, onda zapravo forsirate svoj um da koristi treće oko. Na taj način stimulišete pinealnu žlezdu i aktivirate je. Što je pinealna žlezda aktivnija, utoliko više visokofrekventne energije dotiče u telo. Ovaj proces ne samo da može da isceli telo, već i da pokrene neke druge uspavane delove mozga.

Osim što aktivira pinealnu žlezdu, vizuelizacija može da poboljša vaše prirodne talente, što su istraživali i ruski naučnici. Oni su dokazali da, ukoliko se u rutinski proces vežbanja uvede i procedura vizuelizacije, sportisti su postizali daleko bolje rezultate.

Za ubrzavanje rezultata meditacije i vizuelizacije postoji niz pomagala, malih antena koje fokusiraju energiju i time doprinose da postignete nivo majstora meditacije u najkraćem vremenskom roku. Ono što je nekada bila tajna učitelja ezoterijskih veština, danas je dostupno svakome od nas. Obično se koriste tako što “antenu” stavite na čelo. Ona indukuje struje visoke frekvencije koje aktiviraju područje “trećeg oka” i time pospešuju rad i dekalcifikaciju pinealne žlezde.

Alkalna hrana

Sveže povrće: alfalfa, artičoka, špargla, klice ječma, cvekla, prokelj, kupus, šargarepa, krastavac, karfiol, celer, maslačak, plavi patlidžan, beli luk, zelena boranija, morske alge, keleraba, zelena salata, radič, okra, masline, luk, bundeva, rabarbara, spanać, spirulina, sladak krompir, repa, potočarka, klice pšenice, tikvice, blitva.

Sveže voće, koštunjavo voće, smenke, žitarice: jabuka, kasjija, avokado, banan, kupina,dinja, trešnje, kokos, grejpfrut, ribizla, grožđe, kivi, limun, limeta, mango, nektarine, narandža, papaja, breskva, kruška, ananas, malina, jagoda, lubenica, badem, heljda, kesten, seme kima, seme lana, sočivo, makadamia orah, seme bundeve, seme susama, proso, orasi.

Alkalni začini: čili papričice, cimet, kari, morska so, soja so, biljni dodaci, stevia, maslinovo ulje

Hrana koja najviše stvara kiselinu: alkohol, veštački zaslađivači, kolači i peciva, mlečni proizvodi, belo brašno, sokovi puni šećera, meso, pasta, obična so, šećer, kvasci

Od lošeg pamćenja do depresije

Disbalans pinealne žlezde dovodi do odsustva mentalne jasnoće, uzrokuje loše pamćenje i umanjuje sposobnost da se čovek izbori sa stresom. Ne polazi mu za rukom da se usredsredi, da efikasno obavlja svakodnevne poslove, ne uspeva da se opusti i eliminiše iz uma negativne obrasce koji mu zamagljuju život. Oseća se zbunjeno, neprilagođeno i često izgubljeno, nesposoban da sagleda život van granica sopstvene konfuzije.

Aktiviranje pinealne žlezde pomaže obnavljanje moći uma, one koja nam je data rođenjem. Postižu se mentalna jasnoća, snaga, sposobnost sagledavanja izbora, jačanja psihičke intuicije.